JE KONFLIKT RES LAHKO PRILOŽNOST ZA RAST?

Maribor
31.05.2017

V tokratnem zadnjem predpočitniškem tematskem večeru NE-MOČ ODNOSA, nam je globlje resnice o dinamiki konflikta in njegovem pomenu podala vodja našega družinskega centra in soorganizatorica teh večerov, gospa Sanja Obaha Brodnjak, magistrica zakonskih in družinskih študijev in geštalt pedagog. Je predsednica Društva SMC Maribor, vodja psihosocialnih programov in svetovalnice za mlade, zakonce in družine. Od lanskega leta pa tudi vodja Družinskega centra Objem.
Od leta 2009 je profesionalna mladinska delavka, svetovalka, avtorica in vodja programa Velikani upanja in Pasti odraščanja, trenerka na mednarodnih mladinskih izmenjavah, mladinska mentorica, vodja mednarodnih mladinskih izmenjav. Trenutno je najbolj aktivna na področjih: osebnega opolnomočenja mladih, svetovanje staršem in družinam z mladimi, ter razvoja psihosocialnih programov za mlade, zakonce in družine. Je soavtorica publikacije o Psihosocialno-interaktivne igrah, ki je izšla v tem letu.
V predavanju smo slišali, kako nas konflikti spremljajo na vsakem koraku. Doma, na poti, na delovnem mestu ... Večine konfliktov niti ne opazimo in se z njimi ne ukvarjamo, ampak jih tako ali drugače odrinemo. Večina konfliktov tudi ni takih, da bi bistveno vplivali na naše življenje. Vendar pa se včasih pojavijo tudi konflikti, ki nas lahko privedejo na rob, tik pred prepad.
Konfliktov si nihče ne želi, pa se vendarle nekako zapletemo vanje. In ko do tega pride, večina doživlja situacijo, kot da je konflikt povzročil drugi s svojim vedenjem, stališči, razmišljanjem ali enostavno, ker je 'konfliktna oseba'. Nerodno je le, da drugi misli podobno o nas.
V večini primerov pa vzrok v resnici leži v premalo razvitih veščinah konstruktivnega obvladovanja konfliktov in neusklajenosti. Teh veščin nas pravzaprav v življenju ne naučijo. Učimo se jezika, matematike, zgodovine, tujih jezikov ... Kako se konstruktivno rešuje konflikte, pa nam pozabijo povedati. Reševanja konfliktov se torej spotoma učimo, kot vemo in znamo. In vse prepogosto se tega ne naučimo dobro.
Če se konflikte konstruktivno rešuje, lahko prispevajo k celi vrsti pozitivni posledic: lahko pomagajo ozavestiti probleme, ki jih sicer ne bi opazili, lahko nam dajo energijo, da spremenimo stvari, ki jih je treba spremeniti, lahko prispevajo k temu, da izboljšamo odnos in sodelovanje ter da bolje razumemo drug drugega in sebe. In še bi lahko naštevali.