Iskreno o spolni zlorabi

ZAM Maribor
08.06.2016

V sredo, 8. 6. 2016 smo v sodelovanju z Društvom SMC Maribor izvedli že tretji tematski večer v sklopu projekta (ne)moč ODNOSA.

Tokrat je bila predavateljica Sanja Obaha brodnjak, predsednica Društva SMC Maribor, ki ji je svet odnosov, kot magistrici zakonskih in družinskih študij izjemno blizu. Spregovorila nam je o temi, ki v sodobni družbi predstavlja tabu in o kateri vse preveč ljudi molči. Zato je bilo še toliko bolj dragoceno, da smo lahko skupaj spregovorili o tej zamolčani tematiki in skupaj lomili tabuje. 
Za kulturno noto programa je na začetku poskrbela odlična mlada flavtistka Taja Kušar z umetniškim, in glasbeno izjemno bogatim uvodom v večer.
Predavateljica nam je na zanimiv, strokoven in izjemno empatičen način predstavila obravnavano tematiko. Spregovorila nam je o tem, kaj spolna zloraba pravzaprav sploh je, kdaj spolno zlorabo lahko označimo kot le-to ter nas opozorila na najpogostejše vršitelje in žrtve spolne zlorabe. Konkretno je izpostavila tudi znake, ki kažejo na spolno zlorabo pri žrtvi ter spregovorila o posledicah, ki se kažejo na vedenjskem, psihičnem in telesnem področju ter puščajo trajne in lahko tudi nepopravljive posledice na žrtvah.